Messi formasını giyen çocuk

- Ya neyim ya. Tabi ki ben Messi’yim. Görmüyor musunuz formamı, nasıl da parıl parıl parlıyor.

- O halde biz şimdi sana diyeceğiz.

- Dünyanın en iyi futbolcusu deyin.

- Dünyanın en iyi futbolcusu, bizim aşağı mahalle ile maçımız var ve bu maç bizim için çok önemli. Mutlaka kazanmamız lazım. Bizimle oynar mısın?

- Oynayamam, formam kirlenir.

- Futbolculuk formanda mı, yoksa sende mi?

- Formam olmazsa ben nasıl yaşarım?

- Vay zavallı futbolcu! Sen değeri kendinde değil, formanda bulmuşsun. Hadi senin yolun açık olsun.

İyi futbolcu olmak için forma lazım değil. Lazım olan şey çalışmak ve yeteneklerimizi geliştirmek. Günümüzde her şey görüntüye bağlı. İnsanlar birbirlerini görünüşleriyle yargılıyorlar. Oysa öyle elbiseler vardır ki içinde adamlar yoktur, öyle adamlar vardır ki üzerinde elbiseler yoktur. Maden içimizde, ne ararsak içimizde. Dışarıdan içeri bir şey fayda etmez. Ne olacaksa içeriden dışarıya olur. Olmak, taşmak da böyledir.

Evet sevgili çocuklar,

Messi forması giyebiliriz ama Messi kadar güzel futbol oynayamayız. Forma giymekle futbolcu olunsaydı, boyacı küpüne düşen tilki tavus olurdu. Yoksa siz o hikayeyi duymadınız mı? O zaman hemen bir Mesnevi bulun ve hikayenin güzelini oradan okuyun.

 

İsmail GÜLEÇ

 

igulec@sakarya.edu.tr





Bu yazıyı, Facebook'ta paylaşayım...

Bu yazıyı, Twitter'da paylaşayım...

Bu yazıyı, LinkedIn'de paylaşayım...

Bölümler

Yazılarım

Yazılarımı okuyabileceğiniz sayfadır.

Kitaplarım

Kitaplarımı görebileceğiniz sayfadır.

Basında

Basındaki haberleri görebileceğiniz sayfadır...

Etkinlikler/Takvim

Tüm etkinlik, toplantı ve konuşmalarımın haberini takip edebileceğiniz sayfadır.

Videolar

Edebiyatımızda Mitolojik Unsurlar

Mit: Milletlerin, özellikle Yunan ve Latinler’in eski çağlardaki tanrı, yarı tanrı ve kahramanlarının olağanüstü mâceralarını anlatan efsânelerin bütünü.

Mitoloji, mitler olarak adlandırılan kültürel ögeler arasındaki dini masalların ve bu tarz anlatıların incelenmesi ve yorumlanması şeklinde tarif edilir. Bu tür hikayeler insanlık durumunun çeşitli yönlerini ele alır. Mitler, belirli bir kültürün bu konularda sahip olduğu inanç ve değerleri ifade eder.

Bu videoda Dede Korkut hikayelerinden Basat’ın Depegöz’ü Öldürmesi Hikâyesini Yunan mitolojisi ile mukayeseli okumaya çalışıyoruz.

Metinlerle Eğitim Tarihi
Baba bu kitabı niye yazdın?

Metinlerle Eğitim Tarihi, 2012-2104 yılları arasında Sakarya Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Eğitim Programları Tezsiz Yüksek Lisans Programında verdiğim aynı adla verdiğim dersin notlarından oluşuyor.

Çin, Hind, Sümer, Mısır, Yahudilik, Yunan, Roma ve Hristiyanlıkla ilgili muhtelif metinlerde eğitim ile ilgili bölümlerinin özetlenmesinden ve kısa örneklerden oluşuyor.

ismailgulec.net